Visual

Ons aanbod

Ons aanbod is gericht op maximale zelfstandigheid, waarbij onze leerlingen in de toekomst (voor een deel) afhankelijk blijven van anderen. Ze kunnen op een aangepaste manier deelnemen aan de samenleving. Voor iedere leerling is er perspectief!

Wij bieden onderwijs in kleine groepen, waarbij ons streven is dat leerlingen veel van en met elkaar leren. De accenten van ons onderwijs liggen met name op de cognitieve ontwikkeling, taal- en rekenonderwijs, burgerschap en de totale communicatie (zo nodig ondersteund door gebaren). Daarnaast besteden wij specifiek aandacht aan de sociaal- emotionele ontwikkeling en (sociale) veiligheid. We hebben hoge verwachtingen van onze leerlingen.

Pedagogisch klimaat

Een veilig pedagogisch klimaat is belangrijk voor onze leerlingen. Ze hebben behoefte aan een duidelijke structuur, duidelijke ordening van activiteiten in de tijd en van de voorwerpen in de ruimte. Wij benaderen de leerlingen op een positieve manier, accepteren hun ‘anders-zijn’ en stimuleren hun ontwikkeling. Daarbij zoeken wij altijd naar een juiste balans tussen het bieden van veiligheid en een goede voorbereiding op meedoen in de samenleving. Om tot maximale ontwikkeling op alle vlakken te komen, hebben onze leerlingen extra ondersteuning en begeleiding nodig. Zij zijn gebaat bij onderwijs in kleine groepen waarbij de leerkracht ondersteuning krijgt van een onderwijsassistent.

Voorbereiding op uitstroom

Leerlingen die onderwijs volgen op De Keerkring vso, stromen uiteindelijk uit naar werk of dagbesteding. Daarom is de benadering van de vso-leerlingen anders. Het personeel biedt nog steeds een veilig en warm klimaat, maar bereidt de leerlingen ook voor op een meer zakelijke arbeidsomgeving.

Opbrengst- en handelingsgericht werken

Op De Keerkring werken wij opbrengst- en handelingsgericht. Dat betekent dat we een aantal keer per jaar op school-, groeps- en leerling-niveau kijken hoe wijzelf en onze leerlingen het doen ten opzichte van zichzelf en vergelijkbare groepen leerlingen. Op basis hiervan bepalen we gezamenlijk verbeterpunten voor ons onderwijs.

Landelijk Doelgroepenmodel

We werken met het Landelijk Doelgroepenmodel. Daarmee kan een school onderbouwd en transparant het potentiële eindniveau van leerlingen inschatten en de benodigde ondersteuning goed in kaart brengen. Met behulp van het Landelijk Doelgroepenmodel kunnen we ook de communicatie met externe organisaties als de onderwijsinspectie, samenwerkingsverbanden en andere scholen verbeteren.